Kosila in hišne specialitete

Gostišče Marinčič slovi po svoji pripravi čudovite, okusne in pristne domače hrane. Že z vonjem po domači kuhinji želimo v gostih obuditi prijetne spomine na domačo kuhinjo, toploto krušne peči, sladkost babičinega malinovca in jabolčnega štrudla.

Ponujamo vam jedi štirih generacij:

V ospredju prve je svinjska obara z ajdovimi žganci in Marinčičev »esihflajš«. Drugo in tretjo sestavljajo štiri vrste juhe; goveja z domačimi rezanci, vraničnimi žličniki in žlinkrofi ter zelenjavna z gobicami.

Glavna jed mami s štirimi vrstami mesa; z domačim pečenim piščancem ali kokošjo, svinjsko in telečjo pečenko, nadevanimi svinjskimi in telečjimi prsi (vse pečeno v krušni peči) ter kuhano govedino. Za prilogo pripravljamo pražen krompir, sirove štruklje iz domače skute in pregrete smetane, domače mlince in domači kruh. V zimskih mesecih postrežemo tudi z domačimi krvavicami, pečenicami in domačim kislim zeljem, ob posebnih priložnostih po naročilu nadevamo goske in račke.

Krožniki četrte generacije zadovoljujejo z okusi sodobnih zdravih jedi. Privoščite si lahko solate iz ajdove kaše, krompirjevo juho z ajdovo kašo, ajdove štruklje, gratinirano zelenjavo z domačega vrta in drugo.

Tudi sladice pripravljamo iz domačih sestavin. Žal vam bo, če ne boste poskusili slivove pite ali jabolčnega zvitka.